Studies for the Kalevala frescoes ready to be transported from Tarvaspää to the National Museum of Finland, Akseli Gallen-Kallela with another man by the car, 1928. Print 2 of the picture 1.

Download this image

More from this collection

Support Pastpin!

Where: Unknown

Try to find the spot where the photographer was standing.

When: 01 January 1928

Try to find the date or year when this image was made.
Kansallismuseon freskojen mallit auton lavalla lähdössä Tarvaspäästä Helsinkiin 1928. Auton luona Akseli Gallen-Kallela ja kuljettaja Yrjö Lampila.

Gallen-Kallela työryhmineen maalasi keväällä 1928 Kansallismuseoon Kalevala-aiheiset kattofreskot. Hän oli maalannut vastaavat työt jo Pariisin maailmannäyttelyn Suomen paviljonkiin vuonna 1900. Neljästä freskosta kolme, Ilmarinen kyntää kyisen pellon, Sammon taonta ja Sammon puolustus, säilyivät aiheiltaan samoina, mutta Suuri hauki -fresko korvasi Kansallismuseossa Pariisin paviljongin Pakanuus ja kristinusko -aiheen. Myös Gallen-Kallelan tyyli ehti välillä jonkin verran muuttua.

Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna Tarvaspää sijaitsee Linuddin niemellä nykyisessä Espoossa. Se rakennettiin aluksi 1911-1913 vain ateljeeksi, ja Gallen-Kallelat asuivat sen vieressä puuhuvilassa. 1920-luvulla Tarvaspää muokattiin sopivaksi asuinkäyttöön. Nyt rakennus toimii museona.

kuvauspaikka: Tarvaspää
ajoitus: 1928
kuvaaja:
kuva-alan mitat: 9x13mm
tekniikka:
merkintöjä:
inventointinumero: Kot. 1.a/172
kokoelma: Akseli Gallen-Kallelan valokuvakokoelma

tutki lisää / explore further:
www.gallen-kallela.fi
www.halooakseli.fi

Tiedätkö lisää tästä kuvasta? Kerro meille!
Do you have information on this photo? Let us know!

Info:

Owner: The Gallen-Kallela Museum
Source: Flickr Commons
Views: 9264
akseligallenkallela yrjölampila gallenkallelanmuseo thegallenkallelamuseum

Add Tags